Durf dingen te doen in het leven

Ik ben de liefdevolle uitnodiging voor jouw kern om zich te laten zien.

Ruby Rosa D’souza

Als procesbegeleider help ik mensen zichzelf herkennen. Door middel van eerlijke heldere gesprekken wordt het mooiste in jezelf aangezet en weet je meteen of je ervoor wilt kiezen of niet. 

Meike
Ik leerde keuzes maken vanuit vertrouwen ipv angst en ik leerde naar systemen te kijken, wetende dat er hoop is op verandering en vernieuwing.⁣

Een jaar lang, gestart in februari 2022, mocht ik mezelf een ontdekking gunnen. Ik ben op reis gegaan in mijn ‘Monkey mind’ om te onderzoeken waarom ik zo strijdbaar was afgelopen jaren, maar eigenlijk ook altijd. Wat het is dat mij echt drijft, waar ik van ‘aan’ ga. En ik wilde leren vanuit vertrouwen mijn waarheid te leven.⁣

Ruby nam mij mee op een reis door mijn human design om mijn eigen kernwaarden en kwaliteiten beter in kaart te brengen. Maar ook de valkuilen, die bij patronen steeds weer terugkomen.⁣

Ik ben heel dankbaar dat ik mijn kernwoorden (creatie, verbinding, inspiratie en autonomie) nu kan plaatsen in een mooi verbindend geheel en dat ik mocht ontdekken hoe deze woorden bij mij horen. ⁣

Ik leerde keuzes maken vanuit vertrouwen ipv angst en ik leerde naar systemen te kijken, wetende dat er hoop is op verandering en vernieuwing.⁣

Strijden en overtuigen, die behoefte voel ik niet meer. Verbinden en elkaar ontmoeten en zien vanuit overeenkomsten, dat wel. ⁣

Ik zoek niet langer de weerstand op, maar ik leun achterover en kijk. Vertrouwende op mijn intuïtie en wat ik al weet. Het komt goed. Het is al goed. Het is. ⁣

Nowel
Ruby maakte dat ik me uitzonderlijk zeldzaam ben gaan voelen.

Toen ik bij Ruby terecht kwam dacht ik dat ik aan het einde van onze reis mezelf zou vinden. Mijn authentieke zelf. Ik wist namelijk niet wie ik was en waar ik voor stond. Geconditioneerd door mijn ouders, mijn geloof, mijn cultuur, maatschappelijke normen en waarden en verwachtingen gebaseerd op social media weergaven. Ik met vele lagen, maar wie ben ik zonder al die filters? Wat is mijn kern? Ik verwachtte dat Ruby mij van die antwoorden zou voorzien. Dat zij mij vragen zou stellen en mij dan zou vertellen wie ik was en wat ik moest doen. Alsof ik een diagnose was die geconstateerd moest worden.

Maar dat deed Ruby niet. Ruby stelde mij vragen en gaf me handvaten maar liet me ervaren dat de antwoorden in mijzelf zaten. Ruby maakte dat ik mijzelf bijzonder zeldzaam ben gaan voelen. Ze is net zo gepassioneerd over de reis die ze met je maakt. De wijsheid die ze met je deelt, zit in haar DNA geworteld vanuit haar oorsprong. Het is er ook een die ze heel natuurlijk naar je overbrengt, waardoor je de kennis niet alleen begrijpt maar ook kunt toepassen.

Ik ben Ruby voor eeuwig dankbaar voor onze ontmoeting en onze reis. 

Ik zal me voor altijd verbonden met haar voelen, want wat zij mij zo mooi liet inzien is dat we allemaal door dezelfde magische energie zijn gemaakt en dat wij met die magie onze wereld manifesteren.

Soumaya
Ik voelde onrust en verwarring en had een diep verlangen naar helderheid.

In de voortvluchtigheid van hoe het leven aan mij voorbij ging, zwevend vanuit een derde persoon die naar mij keek van boven af, probeerde ik alle ballen hoog te houden. Elke dag voelde ik een leegte, die ik opvulde met externe prikkels. Elke dag bleef leeg voelen en bracht mij steeds verder in de disconnectie naar mijn eigen ik. 

Waarom voel ik mij zo? Wie ben ik? Wie wil ik zijn? Wat heb ik nodig om dichterbij mijzelf te komen? Waarom maak ik bepaalde keuzes? Dit waren de vraagstukken die steeds meer de overhand namen in de vorm van grijze wolkjes boven mijn hoofd. Ik voelde onrust en verwarring en had een diep verlangen naar helderheid.

Een goede vriendin volgde Ruby's verhelderings sessies en deelde haar fijne ervaringen met mij. Mijn eerste gevoel hierbij was.. dit wil ik ook, dit heb ik nodig! Zo ben ik gestart aan een mooie reis en ontwikkelingsproces die ik vooraltijd mee zal dragen. 

In de eerste sessie, meteen in het diepe terecht gekomen en een spiegel voorgehouden. Fragmenten en cruciale stukken die mij hebben gevormd, waar ik zelf niet stil bij stond (of misschien wegstoptte) kregen eindelijk aandacht en liefde. Het verwerken en dealen met mijn verleden was nodig om mijzelf beter te begrijpen. Vanuit hier gingen wij steeds meer de diepte in, de schillen gingen er langzaam af en werd alles steeds meer helder en kon ik meer vanuit liefde kijken. 

Ruby heeft hierin mijn handje mogen vasthouden en deed dit met liefde, luchtigheid, maar vooral wijsheid. Er is 1 ding wat zeker is, deze vrouw heeft een gave. Dit mag je van een criticus aannemen. Het magische vingertje dat op de juiste plekken kon drukken door alleen te luisteren en daardoor tot indrukwekkende inzichten te komen? Nee, het is meer dan alleen luisteren wat Ruby doet. Zij ziet jou. Zij ziet haarzelf en daardoor ook wat jij nodig hebt. 

Ik ben nu een vrouw die nog steeds alle uitdagingen van het leven op haar bordje krijgt, net als ieder ander. Een vrouw die dichterbij haarzelf heeft mogen komen, beter naar haarzelf kan luisteren en daardoor meer kan vertrouwen op haar gevoel en lekker alles kan loslaten wanneer het nodig is.

Een vrouw die liever voor haarzelf is, oprecht van haar zelf houdt en daardoor ook bewuster en liefdevoller voor een ander kan zijn. Een vrouw die haar waarde kent. Een vrouw die in haar kracht staat. Een vrouw die straalt. 

Bedankt Ruby, 
Opdat jouw vuurtje altijd aan zal blijven zodat je anderen mag blijven verlichten. 

Portretfoto Isis
ISIS
Ruby is een bijzonder persoon die sterke aanleiding is tot healing en inspiratie

De inzichten die ik door Ruby heb gekregen waren het gereedschap dat ik nodig had en die ik vanaf nu met me meedraag. In elke sessie kwam het meerdere malen voor dat zij de woorden vond waar ik al die tijd naar zocht en “de spijker exact op zijn kop sloeg”. Onze gesprekken hebben mij geholpen bewust te worden van de patronen in mijn leven en de valkuilen en ik heb geleerd deze te doorbreken. 

Ruby is een bijzonder persoon die sterke aanleiding is tot healing en inspiratie. Vaak is het lastig om je ware ik te laten zien en de gedachte te delen waar je je voor schaamt of heel onzeker over bent. De gesprekken met Ruby zijn enorm veilig, warm, persoonlijk en zonder oordeel. Door haar wijsheid en liefdevolle benadering heb ik innerlijke rust en vertrouwen gevonden. De zware emotionele trauma’s uit het verleden voelen nu lichter en ik voel me vrij.

De groei die ik heb mogen doormaken op zowel persoonlijk als professioneel gebied geeft mij enorm veel kracht en zin in de toekomst. Ik sta nu dichter bij mijn gevoel en handel vanuit liefde en heb me in jaren niet zo happy gevoeld.

Bedankt lieve Ruby voor deze verrijking in mijn persoonlijke groei en het terugvinden van mijn pure IK!

Portretfoto Jenny
jenny
Ik voel me anders, vrijer, meer mezelf.

Met Ruby in gesprek gaan heeft me geholpen, in meerdere opzichten. Het heeft me geleerd te handelen vanuit een puur gevoel. Een gevoel die je al snel verliest door het leven zelf.

Dit gevoel dat je terug vindt geeft je weer een nieuwe kracht om het leven anders te zien, makkelijker en fijner. Ook heeft dit mij geholpen omdat je niet voor een bepaald onderwerp komt, je kan over alles praten en vanuit vanuit je kern naar een oplossing toe werken.

De gesprekken met Ruby zijn erg vertrouwd en open. Je kan alles zeggen zonder oordeel. Als ik klaar ben voel ik me vrijer en opgelucht. Een diepe zucht als ik na een sessie weer in de auto stap met een lach op mijn gezicht omdat ik me echt fijner voel. 

Zelf ben ik als persoon vrij sceptisch, maar deze gesprekken hebben me een ander inzicht gegeven. Ik voel me anders, vrijer, meer mezelf.

Portretfoto Aurin
Aurin
Je stuurt me niet, maar je maakt mijn pad vrij.

Lieve Ruby, als ik met jou in gesprek ben, is er nooit een oordeel, je luistert gewoon. Je luistert naar mijn belevingswereld, je luistert naar mijn waarheid, je respecteert mijn waarheid en je laat mij zijn wie ik ben. Op geen enkel moment voel ik mij in mijn waarde aangetast. Met je vlijmscherpe observaties en woorden maak je mij bewust en helder. Je stuurt me niet, maar je maakt mijn pad vrij. 

Je straalt warmte, kalmte, vertrouwen en rust uit. Dit zorgt ervoor dat onze gesprekken ontspannen, verhelderend en diepgaand zijn. Je laat me kritisch nadenken over mijn eigen overtuigingen, mijn opvoeding en mijn wereldbeeld en daar ben ik je dankbaar voor.

Het voelde voor mij als een voorrecht om met jou dit avontuur aan te gaan.

Portretfoto Tisem
tisem
ze geeft je tools die passen bij je eigen belevingswereld.

Als je door de ogen van Ruby jezelf terug ziet wordt je je bewust van al het mooie dat je in je hebt. Ik voelde herkenning, ze geeft je tools die passen bij je eigen belevingswereld en laat je zien dat juist de donkere momenten een opening kunnen zijn voor groei. De helderheid die ik ervaren heb tijdens de gesprekken laten me zien dat ik de antwoorden zelf heb en dat ik daarop mag vertrouwen. Je voelt je nooit veroordeeld omdat ze juist datgene naar boven brengt in jou waar je van mag gaan houden.

Je voelt dat je geliefd bent en leert steeds meer om dat aan jezelf terug te geven.

Verzonken in je eigen gedachten
We’re all just walking eachother home

Ram Dass