maart

spiritualiteit

Spiritualiteit is een breed begrip dat voor iedereen iets anders kan betekenen. Sommige mensen zien spiritualiteit als een religie of een overtuiging, terwijl anderen het zien als een manier van leven of een manier om met de wereld om te gaan. Er is niet één juiste manier om spiritueel te zijn.

Ik ben geen spiritueel guru, en ik heb niet alle antwoorden. Maar ik ben wel iemand die geïnteresseerd is in spiritualiteit, en die erover wil leren. Ik denk dat spiritualiteit een waardevol onderdeel van het leven kan zijn, en ik wil graag met anderen delen wat ik heb geleerd.

Maak kennis met spiritualiteit

Vervelende dingen gebeuren. Dat is een feit. Je kunt er niet omheen. Je kunt er niet tegen vechten. Je kunt er alleen maar mee omgaan.

Sommige mensen proberen vervelende dingen te oppoetsen met spiritualiteit. Ze zeggen dat het moest nu eenmaal zo zijn, of dat het gebeurd zoals het moet gebeuren. Ze zeggen dat je je moet focussen op het positieve, en dat je je niet moet laten ontmoedigen door de negatieve dingen in je leven.

Ik geloof dat dit een verkeerde kijk op spiritualiteit is. Spiritualiteit is niet iets wat je kunt doen, of wat je kunt nastreven. Spiritualiteit is de bewustwording van jezelf en van alles om je heen. Het ontstaat wanneer je leeft vanuit jouw unieke frequentie.

Wanneer je in lijn bent met jouw unieke zelf, zet je iets in beweging. Je stemt af op een krachtigere bron van energie, en vanuit daar ontvang je ook weer een andere energie.

Om jezelf weer te herinneren, zul je moeten ontleren wat je gaandeweg hebt opgepikt over jezelf. Je moet jezelf leren kennen, weten wat er in je innerlijke wereld gebeurt, wat er om je heen gebeurt, weten waar je vooroordelen zitten, hoe je automatisch reageert in situaties, je emoties en gedachten leren kennen, weten wanneer je je aangevallen voelt, wanneer je zelfverdediging aangaat. En als je dat allemaal weet, zul je jezelf ervoor moeten vergeven en het allemaal moeten laten gaan. Niet veroordelen, niet beschuldigen, enkel laten gaan.

Spiritualiteit gaat voor mij over de vraag: “Can you remember who you were before the world told you who you should be?” Die herinering, dat weten, die verbondenheid met je kern, je ziel of je spirit, dat is voor mij spiritualiteit. Het herinneren wie je in werkelijkheid bent, deel van een groter geheel. En daarna het afstemmen van jouw energie met het geheel.

Vervelende dingen mogen er zijn

Vervelende dingen mogen er zijn. Ze zijn een onderdeel van het leven. Ze zijn er om ons te leren en te groeien. Ze zijn er om ons te helpen onszelf te herinneren wie we in werkelijkheid zijn.

Dus als je een vervelende ervaring hebt, wees dan niet bang om die te voelen. Laat je emoties er zijn. Laat ze door je heen stromen. En leer ervan. Groei door het.

En weet dat je niet alleen bent. Iedereen heeft vervelende ervaringen. Het is een onderdeel van het leven. Maar het is ook een kans om te leren en te groeien.

Dus maak er gebruik van. Laat de vervelende dingen je helpen om jezelf te herinneren wie je in werkelijkheid bent.

- Ruby x -