juni 2022

Schaduwwerk

Who wants to be a shadow for the rest of their life

The Notorious B.I.G

Ben mindfull, het leven is lijden, geluk is maakbaar, mediteer, ga naar buiten, zoek de verbinding met gelijkgestemde, en doe dat allemaal in het nu, genietend van wierook, met je cacaodrankjes en blijf positief. 

Spiritualiteit is een sociale lifestyle geworden. Niet erg, wel waar. In onze zoektocht naar vrijheid van de systemen die ons vasthielden hebben we een nieuw systeem gecreëerd. Zoals de koorddanser elke keer weer het punt van balans zoekt wanneer de voet het touw weer raakt, zo zal de zoektocht naar "zelf" altijd weer een balanspunt zoeken om in te kunnen rusten.

En dus hier zijn we dan, vanaf het begin van de menselijke geschiedenis is er altijd de spirituele zoektocht geweest naar het "ken uzelve" en het lijkt alsof deze zoektocht in de afgelopen jaren in een snelkookpan terecht is gekomen. 

Maar hoe ver verwijderd van onszelf zijn we nou eigenlijk echt? Hebben we al die "extra stappen" wel echt nodig? Vanwaar deze enorme zoektocht? En wat willen we precies vinden?

 Onze hoogste zelf, onze essentie is nooit ver van ons verwijderd, sterker nog het is altijd immer hier. Glimpsen ervan zie je in je herinneringen van je beste momenten. Toen de hele wereld klopte, je je absoluut vrij voelde en je je volkomen gelukkig voelde. Het is altijd hier, zoals de frequentie op de radio er altijd is maar jij er gewoon niet altijd op afstemd.

In een ogenblik kun je dat gevoel terughalen, in een ogenblik kun je je weer op die frequentie begeven. Wat als je op alles om je heen nou die frequentie projecteerd. Hoe gek dat ook mag lijken, je zet die frequentie van je gewoon op hetgeen wat je het meest "AAN" zet, liefde, overvloed, plezier, opwinding, wijsheid, passie, inspiratie en gaat van daaruit spelen. Wat dat is het, het is het spel van jij, die jezelf wil kennen. Die daarvoor creatie als middel heeft, en het leven als speelveld.

Vandaag maak ik naar jou de uitnodiging om te spelen, om te zijn, om te creëren. Om alles wat je weet los te laten (ja ook al je spirituele wijsheid) en een nieuw blad te pakken, onbeschreven en in creatie je te laten verwonderen over wat er ontstaat.

- Ruby x -