april

het moederschap
als uitnodiging voor jouw persoonlijke en spirituele groei

Als moeder loop je tegen allerlei dingen aan. Je gaat over je grenzen heen, je voelt dat het boven je pet gaat, je wilt meer tijd voor jezelf en je hebt het gevoel dat je altijd meer had kunnen/moeten doen op een dag.

Moederschap

Maar het moederschap is ook een tijd van grote groei. Je leert over jezelf, over anderen en over de wereld. Je leert omgaan met je emoties, om je grenzen te stellen en om te gaan met stress. Je leert om te vertrouwen op je intuïtie en om te luisteren naar je hart.

En je leert om te houden van jezelf, ondanks je fouten en imperfecties.

Het moederschap is een reis naar binnen, naar je ware zelf. Het is een reis die je leert om te groeien, te helen en te transformeren.

Hier zijn een paar tips om het moederschap als een uitnodiging voor persoonlijke en spirituele groei te zien:

  • Wees je bewust van je gedachten en gevoelens. Wat gaat er door je hoofd als je overwerkt, overprikkeld, boos, geïrriteerd en teleurgesteld raakt? Wat voelen je lichaam en je hart?
  • Luister naar je intuïtie. Wat vertelt je intuïtie je te doen in deze situatie?
  • Maak tijd voor jezelf. Doe dingen die je leuk vindt en die je energie geven.
  • Beperk je contact met negatieve mensen en invloeden. Omring je met mensen die je steunen en die je laten groeien.
  • Zoek hulp als je het nodig hebt. Er zijn veel mensen die je kunnen helpen op je reis, zoals coaches, therapeuten en andere moeders.

Het moederschap is een mooie en uitdagende reis. Het is een reis die je zal leren over jezelf, over anderen en over het leven. Het is een reis die je zal helpen groeien, te helen en te transformeren.

Het moederschap als spiegel

Je kind is een spiegel van jezelf. Het laat je zien wat er in je leeft, wat je denkt en wat je voelt. Het laat je zien waar je nog aan moet werken en waar je al goed in bent.

Als je je kind boos, verdrietig of angstig ziet, is dit een signaal dat je zelf ook deze emoties in je hebt. Als je je kind gelukkig, liefdevol en vreugdevol ziet, is dit een signaal dat je ook deze emoties in je hebt.

Je kind is een spiegel van je ziel. Het helpt je om te groeien, te helen en te transformeren. Het helpt je om de beste versie van jezelf te worden.

Dus als je een moeder bent, zie je kind dan niet alleen als een klein persoontje dat je moet verzorgen. Zie je kind ook als een spiegel, die je kan helpen om jezelf beter te leren kennen.

- Ruby x -